>
 

de kleinste verandering maakt het grootste verschil

Wij planten bomen voor ieder zonnepaneel! - Overalzonnepanelen

 

 

 

Eén zonnepaneel op de camping, één boom in een bos: het telt mee. Voor iedere bestelling plaatsen wij een boom. U krijgt een gepersonaliseerde certificaat als dank voor uw bijdrage, daarnaast houden wij u op de hoogte van de voortgang van dit project. Wij zijn heel erg trots op onze bijdrage aan het bos in West-Jutland langs de Noordzee in Denemarken. In samenwerking met 550 landeigenaren en One Tree Planted dragen wij bij aan de herbebossing van ca. 20.000 hectare land. Met behulp van een team gespecialiseerde ecologen is er een mix van 25 inheemse bomen samengesteld, waaronder elzen, eiken, essen, sparren, dennen en lariksen.
 

Door het project waar wij aan bijdragen worden dagelijks 10.000 boomstekken geplant op voormalig agrarisch land. Daarmee geven we ca. 20.000 hectare land wat ruim twee eeuwen is gebruikt voor intensieve landbouw, terug aan de natuur. Dankzij de Bosbeschermingswet is het bos voor altijd beschermd natuurgebied. West-Jutland is een prachtig gebied langs de Noordzee, ideaal om te verkennen op een camping, met de caravan of in een vakantiehuisje. U kunt dus genieten van het stukje natuur waar u persoonlijk aan heeft bijgedragen. 

Door ontbossing is momenteel slechts 14,5% van het landoppervlak bebost. Dit project maakt deel uit van een landelijke campagne om het bosareaal tot 2100 uit te breiden met 25%. De nieuwe bossen zullen koolstof opnemen, de biodiversiteit beschermen, het grondwater behouden en stikstof vasthouden om de algengroei en verstikking van het waterleven in moerassen te verminderen. Er komt een beschermd gebied voor de bedreigde hazelmuis en een rijk leefgebied voor inheemse vogels en insecten.

De lokale gemeenschap zal profiteren van de vele recreatieve mogelijkheden die het bos biedt, evenals van een "school in het bos"-initiatief dat toekomstige generaties educatieve kansen zal bieden.

hazel dormouse - Overalzonnepanelen


Bescherm biodiversiteit

Dit project omvat de ontwikkeling van een beschermd natuurgebied, onder andere specifiek voor de bedreigde hazelmuis.
Het zal ook een rijk habitat bieden voor de vele unieke vogel- en insectensoorten die in deze bossen leven.

forest school - Overalzonnepanelen

Steun natuureducatie

Een ander onderdeel van dit project is de toewijzing van een kinderbos, dat zal worden gebruikt voor "Forest School"-lessen en excursies.
Dit zal toekomstige generaties onderwijskansen bieden aan de lokale gemeenschap. 

wetland denmark - Overalzonnepanelen

Bescherm de moerassen

Het planten van bomen zal de vitale stroomgebieden van prachtige moerasgebieden beschermen door het grondwater vast te houden en algengroei in moerassen te voorkomen.
Zo heeft het waterleven voldoende toegang tot de zuurstof die ze nodig hebben! 

In de onderstaande video wordt er door onze partner One Tree Planted meer interessante achtergrondinformatie over dit project gegeven.